Η οστεοαρθρίτιδα αποτελεί μια συχνή πάθηση των αρθρώσεων κατά την οποία ο χόνδρος των αρθρώσεων παρουσιάζει ρωγμές και σκίζεται, με άμεσο αποτέλεσμα την παρουσία πόνου και δυσκολία κατά την κίνηση. Τα γόνατα, οι ώμοι και τα δάχτυλα των χεριών φαίνεται πως προσβάλλονται πιο συχνά από οστεοαρθρίτιδα. Για αυτό θα πρέπει να επισκεπτόμαστε άμεσα τον ορθοπαιδικό μας εάν παρουσιάζουμε τα παρακάτω συμπτώματα. Συμπτώματα τα οποία σχετίζονται άμεσα με την οστεοαρθρίτιδα.

 

Πόνος

Ο πόνος εμφανίζεται συχνά στα δάχτυλα των χεριών, στους ώμους, στα γόνατα, στον αυχένα, κ.α. Στα πρώιμα στάδια ο πόνος μπορεί να συνδυάζεται και με ευαισθησία της περιοχής, πόνος ο οποίος επιδεινώνεται με την κίνηση. Για παράδειγμα το να μην μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι ενός βάζου, λόγω κάποιας ενόχλησης των δαχτύλων, μπορεί να σχετίζεται με την ύπαρξη οστεοαρθρίτιδας.

 

Ευαισθησία

Κάποιος μπορεί να νιώσει ενόχληση της περιοχής που πάσχει. Η ευαισθησία παρουσιάζεται σε όλα τα στάδια της οστεοαρθρίτιδας.

 

Δυσκαμψία στις αρθρώσεις

Τα άτομα που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, εμφανίζουν ένα αίσθημα δυσφορίας και η ανάγκη για ξεκούραση είναι επιτακτική. Τα άτομα που νοσούν από την πάθηση αυτή, νιώθουν καλύτερα όταν οι αρθρώσεις τους έχουν ζεσταθεί.

Περίεργη αίσθηση στις αρθρώσεις.

Όταν ο χόνδρος αρχίζει να φθείρεται και να σπάει, έρχεται σε επαφή με τα οστά, παρουσιάζοντας διάφορους ήχους και πίεση.