Ο πόνος στη μέση πολλές φορές οδηγεί τα άτομα στην πόρτα του ορθοπεδικού, ο οποίος έπειτα από σωρεία εξετάσεων, θα κρίνει ποια θα είναι η κατάλληλη θεραπεία για να αντιμετωπίσετε τους πόνους στη μέση και αυτό διότι θα πρέπει να βρεθεί η αιτία που τους προκαλεί. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένους από τους λόγους, οι οποίοι ευνοούν την εμφάνιση πόνου στην περιοχή της μέσης.

Το άγχος

Όταν το άγχος σωματοποιείται, τότε μπορεί να προκαλέσει και διαπεραστικούς πόνους στην περιοχή της μέσης και στα πλευρά. Εάν αντιμετωπίζετε πόνους στη μέση λόγω έντονου άγχους, θα ήταν καλό να δοκιμάσετε τεχνικές χαλάρωσης.

Τα τακούνια

Τα πολύ ψηλά τακούνια, ευθύνονται για τους πόνους στη μέση, όσον αφορά τις γυναίκες. Εάν κάνετε συχνά χρήση παπουτσιών με πολύ ψηλά τακούνια, το κέντρο βάρους χάνεται και τα πόδια ασκούν την όλη πίεση. Αυτό οδηγεί σε ένταση στην περιοχή της μέσης.

Η διατροφή

Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που εμφανίζουν πόνους στο στομάχι, στο εντερικό σύστημα και στην περιοχή της μέσης, λόγω κακής διατροφής. Ο πόνος στη μέση εξαιτίας της κακής διατροφής οφείλεται σε φλεγμονές που προκαλούνται στην περιοχή εξαιτίας της πολύ κακής διατροφής όπως την υπερκατανάλωση ζάχαρης.

Έλλειψη γυμναστικής

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μια καθιστική ζωή, χωρίς να γυμνάζονται. Οι μύες σφίγγουν και πονάνε εξαιτίας της καθιστής στάσης. Εάν δεν αγαπάτε το γυμναστήριο, το περπάτημα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Ουρολοίμωξη

Είναι πολύ πιθανόν να έχετε πάθει ουρολοίμωξη και να μην το γνωρίζετε! Οι πόνοι στην περιοχή της μέσης, υποδηλώνουν πως η μόλυνση έχει φτάσει στα νεφρά. Εάν παρατηρήσετε, πυρετό, πόνο στη μέση και ανάγκη για συχνή ούρηση, θα πρέπει άμεσα να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας.